tapete - boje za zidove - dekoracija zidova -krecenje - farbanje - boja_zidne obloge tapete - boje za zidove - dekoracija zidova -krecenje - farbanje - boja_zidne obloge
tapete - boje za zidove - dekoracija zidova -krecenje - farbanje - boja_zidne obloge
DEKOzid je idealan zimi za hladne, a leti za tople zidove. Osnovni sastav DEKOzid-a su prirodni materijali - pamuk, vuna i celuloza, koji su po svojim tehničkim karakteristikama niske toplotne provodljivosti, pa na taj način omogućavaju toplotnu izolaciju površine na koju se zidni nanos aplicira.
Koeficijent toplotne izolacije ili provodljivosti se kreće od 0.032 do 0.085 Kcl/hr.m.oC u zavisnosti od pamučne ili vunene varijante DEKOzid-a.
Proučavanja su pokazala da se 35% toplote gubi kroz zidove. U zavisnosti od debljine zida i materijala od koga je napravljen, aplikacijom DEKOzid-a procenat gubitka toplote bi se smanjio za 5-15%, što je značajna ušteda na godišnjem nivou.
Cena uštedjene energije na dvogodišnjem nivou pokriva cenu investiranu u DEKOzid.

tapete - boje za zidove - dekoracija zidova -krecenje - farbanje - boja_zidne obloge


Kondenzacija i buđ

tapete - boje za zidove - dekoracija zidova -krecenje - farbanje - boja_zidne obloge

Implementirani prirodni materijali su hidroskopni i izuzetno niske toplotne provodljivosti. U uslovima niske temperature tj. hladnih zidova i zagrejanih prostorija, DEKOzid se ponaša kao izolacioni sloj koji sprečava oticanje toplote iz prostorije pa samim tim i onemogućava kondenzaciju. Pri visokoj vlažnosti vazduha materijali kao što su celuloza, papir, vuna i tekstil apsorbuju vlagu, a pri niskoj vlaga isparava.

Ne preporučujemo direktno nanošenje DEKOzid-a na površine gde je prisutna stalna kondenzacija i buđ. Kao trajnije rešenje, trebalo bi prosušiti zid i otkloniti buđ, zatim staviti jedan sloj stiropora, stirodura ili rigotherm ploča, pa tek onda DEKOzid.
Prijavite se na listu! Saznajte PRVI za SNIŽENJA!
tapete - boje za zidove - dekoracija zidova -krecenje - farbanje - boja_zidne obloge tapete - boje za zidove - dekoracija zidova -krecenje - farbanje - boja_zidne obloge tapete - boje za zidove - dekoracija zidova -krecenje - farbanje - boja_zidne obloge