Izolacija
 
 Šta je
 DEKOZid?
 Katalog
 Nanošenje
 Radovi kupaca
 Galerija
 Pre I Posle
 Izolacija
 100% PRIRODNO
 Prodajna
 mreža
 Kalkulator
Narudžbenica
 Kontakt
Ponuda istiċe za:


UNUTRAŠNJA IZOLACIJA ZIDOVA


DEKOzid je idealan zimi za hladne, a leti za tople zidove. Osnovni sastav DEKOzid-a su prirodni materijali - pamuk, vuna i celuloza, koji su po svojim tehničkim karakteristikama niske toplotne provodljivosti, pa na taj način omogućavaju toplotnu izolaciju površine na koju se zidni nanos aplicira.
Koeficijent toplotne izolacije ili provodljivosti se kreće od 0.032 do 0.085 Kcl/hr.m.oC u zavisnosti od pamučne ili vunene varijante DEKOzid-a.
Proučavanja su pokazala da se 35% toplote gubi kroz zidove. U zavisnosti od debljine zida i materijala od koga je napravljen, aplikacijom DEKOzid-a procenat gubitka toplote bi se smanjio za 5-15%, što je značajna ušteda na godišnjem nivou.
Cena uštedjene energije na dvogodišnjem nivou pokriva cenu investiranu u DEKOzid.


Kondenzacija i buđ

Implementirani prirodni materijali su hidroskopni i izuzetno niske toplotne provodljivosti. U uslovima niske temperature tj. hladnih zidova i zagrejanih prostorija, DEKOzid se ponaša kao izolacioni sloj koji sprečava oticanje toplote iz prostorije pa samim tim i onemogućava kondenzaciju. Pri visokoj vlažnosti vazduha materijali kao što su celuloza, papir, vuna i tekstil apsorbuju vlagu, a pri niskoj vlaga isparava.

Ne preporučujemo direktno nanošenje DEKOzid-a na površine gde je prisutna stalna kondenzacija i buđ. Kao trajnije rešenje, trebalo bi prosušiti zid i otkloniti buđ, zatim staviti jedan sloj stiropora, stirodura ili rigotherm ploča, pa tek onda DEKOzid.
Efikasno, brzo i jeftino rešenje izolacije
hladnog i buđavog zida

1. Odstraniti buđ nekim od efikasnih sredstava.
2. Stirodur ili stiropor zalepiti cementnim lepkom na pripremljenu suvu površinu.
3. Naneti dva sloja akrilne nerazređene podloge ili disperzije.
4. Naneti DEKOzid.

 
 
English
   
 
DECORwall is patented and protected by law. Any copying is strictly forbidden.
Prijavite se na listu! Saznajte PRVI za SNIŽENJA!