Ovaj sajt koristi kolačice (cookies) . Saznaj više na --------------------info --------------------Ok i ukloni baner !
Losos

Losos

Antik

Antik

Kajsija

Cena za 1 kesu 1200 RSD (3,5m2 PDV uračunat)

Ekološka zidna obloga za enterijere

Sadržaj kese od 1100 g. prekriva u proseku 3,5 m2 ravne površine i nanosi se valjkom za dekozid. (naručite VALJAK ovde)

POPUSTI na količinu:

10% > 10-20 kesa, 900 din + 20% PDV = 1080 din

20% > 20-50 kesa, 800 din + 20% PDV = 960 din

30% > preko 50 kesa, 700 din + 20% PDV =840 din

Besplatna dostava preko 7000 din

Možete naručiti i telefonom -klik-

0605505702 0641145012 WhatsApp

RSD1,200.00
SKU
Kajsija-1

1. 100% PRIRODNI MATERIJALI Zlatiborska vuna, pamuk, celuloza, ph neutralan, bez mirisa, atestiran kao nezapaljiv.

2. LAKO SE NANOSI PO SISTEMU “URADI SAM” Sadržaj kese pomešati sa 7,5 litara mlake vode i naneti ga na suvu površinu DEKOzid valjkom. Period sušenja oko 48 h. Preporučujemo upotrebu akrilne podloge pre nanošenja.

3. PRIJANJA NA SVE Zid, malter, beton, keramičke pločice, knauf, siporeks, španski zid, staklo, metal, kamen itd.

4. RAVNA, POPUNJAVA I PREKRIVA Manje pukotine, rupe, neravnine, negletovane zidove, grubo nanešen malter, keramičke pločice, oštećen zid.

5. TERMOIZOLATOR Idealan je za hladne zidove, grejete sobu a ne zidove.

6. DEKORATER Svojom diskretnom teksturom i odabranim bojama daje toplinu, udobnost i lepotu svakom enterijeru.

7. ODRŽAVANJE JE JEDNOSTAVNO Usisivačem, magičnom krpom, školoskom gumicom, blago navlaženim sundjerom, a ogrebotine i oštećenja preprskati i spojiti valjkom.

8. MOŽE DA SE KORISTI VIŠE PUTA Preko postojećeg DEKOzid-a može se naneti novi sloj. Takođe, može se skinuti toplom vodom, čuvati u zamrzivaču ili odmah ponovo koristiti.

9. DUGOROČNA INVESTICIJA Čuva zdravlje, štedi vreme, novac i energiju, traje godinama i ne menja izgled i osobine.

10. 20 GODINA SA VAMA

Dekozid je patentiran, zaštićen zakonom i nagrađivan, a Vi ste nam najbolja reklama. Hvala što koristite naš proizvod! Pogledajte i našu Video Galeriju: https://www.youtube.com/channel/UCzkwuTop4q4MGRzqgErDfvQ

*NAPOMENA; Preporučuje se upotreba akrilne podloge pre nanošenja, kao i pre svakog krečenja. Pošto se DEKOzid ponaša kao glet masa što su grublji i neravniji zidovi to je i veća potrošnja po m2. Jedna kesa na ravnoj povrsini prekriva u proseku 3.5 m2.

Dostava
DostavaPo prijemu Vaše narudžbenice bićete kontaktirani telefonom ili E-mailom.
DEKOzid se isporučuje City Expressom . Roba narucena do 15 h biće Vam isporučena sledećeg dana ne računajući dane vikenda i praznike. Sa robom dobijate račun uz iskazani PDV. Plaćanje se vrši pouzećem i gotovinski.
Ako je vrednost pošiljke iznad 7000 din, isporuka je besplatna a za niže vrednosti poštarinu placa kupac. Težina jedne kese za 3.5m2 je 1150 g, valjka 400g.
Za sva pitanja I savete vezane za DEKOzid kontaktirajte nas na telefone:
064/1145012, 060/5505702 Kontakt email: dekozid@gmail.com info@dekozid.co.rs

Video uputstva na linku www.youtube.com/dekozidvideo

Za sva pitanja , nejasnoće i tehničku podršku možete nas kontaktirati -klik-

0605505702 0641145012


Sastav - ekološki materijali (vuna, pamuk, celuloza ...), bez štetnih i neprijatnih mirisa , prljanja prostora i iritacije kože ruku

Certifikati - Požar atest, Toksičnost atest, Dozvola za upotrebu, Zdravstvena ispravnost , Patent

Potrošnja - 3,5m2 RAVNE zidne površi*

Površi - sve suve površi enterijera koje nisu u direktnom kontaktu sa vodom, pločice , plafon, beton, siporex blokovi, španski zid, drugi sloj dekozida, omalterisane površi, drvene površi, staklo...**

Vreme sušenja - ~48 h na temperaturi od 20-25 oC sa omogućenom cirkulacijom vazduha (Preporuke za brže sušenje: klima uređaj podesite na temperaturu 20-25 oC uz izbacivanje viška vlage iz vazduha. Ventilator takođe omogućava brže sušenje uz otvorene prozore. Radijatori zimi omogućavaju sušenje uz malo otvoren prozor)

Nanošenje -

  1. U veću plastičnu posudu sipajte DEKOzid , dodajte 8 litara mlake vode po kesi i rukom dobro izmešajte da se dobije žitka smesa koja lako prolazi kroz prste. Ostavite smesu da odstoji par minuta, pa opet promešajte. U početku radite polako dok ne steknete rutinu za nanošenje.
  2. Rukom ili gletericom na zid nabacite više grudvica vlažne mase i ravnomerno je razvlačite DEKOzid valjkom na debljinu 1 - 1.5 mm.Početi od ivice sa plafonom, a završni potezi traba da budu odzgo na dole. Ne nanosite deblji sloj jer će se zadebljanja kasnije videti! Na uglovima i uskim mestima koristite gletericu, špahtlu ili plastični lenjir
  3. Kada započnete jednu površinu, uradite je do kraja dok je masa na zidu još vlažna. Ako pravite dužu pauzu u radu, a masa je počela da se suši ili se već osušila, neophodno je da vodom isprskate osušene ivice, pa onda da nastavite sa radom. Pogledom sa strane proverite da li ima neravnina, pa ako ih ima, blago ravnajte navlaženim valjkom.
  4. Pripremljenu smesu možete koristiti 2-3 dana. Kada završite nanošenje, ostatak smese stavite u kesu i čuvajte u frizu za moguće kasnije popravke. Sušenje nanešenog DEKOzida traje oko 48 sati pri sobnoj temperaturi i uz provetravanje. Ako imate klima uređaj, podesite ga na temperaturu 20-25 oC uz izbacivanje viška vlage iz vazduha. Zimi samo malo otvorite prozor. Dok je vlazan DEKOzid je transparentan, kada se osusi boja postaje ujedenacena i neprovidna.


Priprema površi

*potrošnja je veća za španske zidove, veće pukotine , neravnine ,plafone i za drugi sloj dekozida

** Nikad ne nanosite DEKOzid direktno na:površi koje su u direktnom kontaktu sa vodom (lavabo, tuš kabina, česma ), glet masu. gips, gašeni kreč, nezaštićene drvene površine, na plutu, preko papirnih tapeta ili starog lepka za tapete, na vlažan, buđav, garav, zamašćen ili zid obojen rastvorljivim bojama! Pojaviće se fleke i diskolorizacija.

Ako prepoznate kod Vas neki od ovih slučajeva, postupite na sledeći način:
1. za obojen, prljav i zamašćen zid: Oprati zid kalijumovim sapunom ili sredstvom za čišćenje zidova, a zatim naneti dva sloja obične podloge ili belu disperziju.
2. za buđav zid: Ovakve površine sanirati, oprati i naneti najmanje dva sloja nerazređene akrilne podloge ili pune bele disperzije. Kod buđavih površina koristiti sredstva i boje protiv buđi.
3. za glet masu, gips ili gašeni kreč: glet mase, kreč i gips sadrže živi kreč koji beli boju DEKOzida. Naneti 2 sloja kvalitetne bele pune disperzije ili akrilne podloge (razmer 0,5 voda 1 podloga)
4. za zid na kome su tapete ili ostaci lepka za tapete: papirne tapete skinuti, oprati kalijumovim sapunom i naneti 2 sloja akrilne podloge (razmer 0,5 voda : 1 podloga). Plastične tapete samo oprati.
5. za drvo, lamperiju, ivericu, plutu i sl.: Nezaštićeno drvo u dodiru sa vodom pušta žutilo. Naneti 2 sloja bele pune disperzije ili akrilne podloge (razmer 0,5 voda : 1 podloga) .
6. za knauf, siporeks, regips ploče i malter: U praksi je pokazano da se na ove površine DEKOzid može direktno nanositi ali se mora naneti akrilna podloga
7. za zid sa više slojeva boje,zid koji se ljušti:Da bi se sprečila pojava klobuka,slojeve boje skinuti, i naneti dva sloja akrilne podloge.Zid ne morate gletovati,DEKOzid se ponaša kao glet masa
8. za keramičke pločice, staklo i plastiku: Oprati površinu da bude čista, a na fuge naneti akrilnu podlogu.
9. za beo, suv i čist zid: kao i pre svakog krečenja naneti jedan sloj akrilne podloge.


ZA ZAŠTITU ZIDA U SVAKOJ FARBARI MOŽETE NABAVITI:
1. AKRILNU PODLOGU za lakše isprljane zidove, malter, knauf itd.
2. PUNU BELU DISPERZIJU ILI AKRILNI BELI PRAJMER: za bojene zidove, gips, glet, drvo itd.
3. BELU NITRO ILI ULJANU BOJU za zarđali metal, buđ, uljane fleke, fleke od vode ili gara.
Savet: Kada koristite akrilnu podlogu, belu disperziju ili akrilni prajmer u dva sloja,obavezno sačekajte da se prvi sloj osuši, pa nanosite drugi. Posle 12h sušenja površina je spremna za nanošenje.

KORISNI SAVETI

Priprema prostorije - Usisajte paučinu i obrišite pod. Ako na zidu ima većih pukotina, morate ih popraviti, a manje će prekriti DEKOzid i sprečiti nove.

Pribor - Veća plastična posuda od 10-20l za mešanje DEKOzida, manja plastična posuda za nanošenje, DEKOzid valjak,a za uglove i ćoškove koristite gletericu, špahtlu ili plastičan lenjir, kao i dve boce od 6 i 2 litra.

Rad sa valjkom - DEKOzid se može nanositi u svim pravcima ali završni potezi moraju biti odozgo na dole. Time se postiže ravnomerno nanošenje, a višak materijala se spušta na dole. Nanos ne sme da bude debeo jer će se zbog viška materijala pojavljivati neželjena zadebljanja u obliku pruga. Ako se nepažljivim nanošenjem ipak pojave pruge, dobro navlažite valjak, pa ravnajte bez jakog pritiskanja.
Pločice - Ne nanosite na mesta koja su u direktnom kontaktu sa vodom.
Plločice oprati, naneti akrilnu podlogu. Fuge prekriti sa dva do tri sloja podloge, da ne bi izbile fleke. Da DEKOzid ne bi klizao sa pločica - umešati kesu sa 7-7.5 litara vode (gušća smesa). Sušenje traje duže 3-4 dana . Pokrivenost je manja zbog popunjavanja fuga - do 3m2 po kesi.Kada je DEKOzid suv, možete ga prelakirati akrilnim lakovima ili akrilnom podlogom

Uglovi - Za dobijanje ravnih uglova oštrih ivica koristite lenjir, gletericu ili špahtlu. Pritiskom na jednu, pa na drugu stranu ugla istiskujete višak materijala. Zato ne gurajte materijal u uglove, već upravo od njih počnite sa radom.

Plafoni- Budite oprezni! Zbog neprirodnog položaja tela DEKOzid se teže nanosi i izravnava, a potrošnja materijala je veća.
Rad sa trakom -Žutu traku za ivice kupite u bilo kojoj farabari. Pre nanošenja, odvojte trakom površinu plafona od zida kako bi dobili savršeno ravnu liniju. Traku skinuti odmah dok je smesa još vlažna i to u suprotnom smeru od nanetog DEKOzida. Neravnine izravnajte lenjirom.

Manja pokrivenost - kesi ima dovoljno materijala za 3,5- 4 m2 ravne površine. Ako je površina neravna, hrapava ili puna rupa, pokrivenost će biti manja a potrošnja veća. Valjak određuje debljinu i ona treba da bude 1-1,5mm osim ako ne želite deblji sloj. Pokretima valjka odozgo na dole istisnite višak materijala. Smesa ne sme da bude suviše gusta već treba lako da prolazi kroz prste. Ako nije tako, dodajte još vode

Čišćenje i održavanje - Koristite običnu gumicu ili suvu krpu kako bi izbrisali prljavštinu, a usisivač za skidanje paučine i prašine. Ogrebotine samo preprskajte i izravnajte. Fleke od ulja i druge teške fleke treba naprskati, skinuti i naneti rezervni materijal.

Skidanje dekozida - Natopite dobro materijal mlakom vodom i skinite ga špahtlom ili rukom. Najbolje je da šilom izbušite nekoliko rupa na čepu plastične boce i prskajte odozgo na dole. Višak materijala stavite u friz da bi ga kasnije koristili. Materijal možete oprati koristeći sito i tečni deterdžent uz dodavanje lepka za tapete 100-150 gr po kesi. Pokrivenost će biti manja za 30% jer je u pitanju tekstilni materijali.

Skidanje i ponovno korišćenje - Natopite dobro materijal mlakom vodom i skinite ga špahtlom ili rukom. Najbolje je da šilom izbušite nekoliko rupa na čepu plastične boce i prskajte odozgo na dole. Višak materijala stavite u friz da bi ga kasnije koristili. Materijal možete oprati koristeći sito i tečni deterdžent uz dodavanje lepka za tapete 100-150 gr po kesi. Pokrivenost će biti manja za 30% jer je u pitanju tekstilni materijali.

Dekorativne tehnike -

  1. LAJSNEAko koristite 2 ili više dezena, razdvojte ih lajsnama od materijala po vašem izboru. Pre toga, zalepite traku na zid, nanesite jednan dezen, pa skinite traku. Kada se materijal osuši, nanesite drugi dezen do osušene ivice. Kada su obe površine suve, zalepite lajsnu silikonom. Lajsnu prethodno obojite.
  2. SLIKE I MURALI Nacrtajte na zidu olovkom sliku. Popunjavajte prostore na slici raznim dezenima tako da ostavljate prazan međuprostor izmedju površina. Kada se jedan nanos osuši, popunite praznine pažljivo do osušenih ivica. DEKOzid možete tonirati vodenim tonerima.Nanesite više dezena DEKOzida na staklo, pleksiglas, beli lesonit ili bilo druge glatke površine. Kada se sasvim osuši, skinite ga špahtlom ili nožem. Iscrtajte na poleđini šemu sečenja , tako da se razni dezeni ukllapaju po ivicama. Zalepite isečene dezene da se ivice spoje. Za lepljenje na zid koristite gušći lepak za tapete, a za drvo drvofiks.
  3. SLOVA, ZNAKOVI Napravite šablon, prislonite na zid i nanesite DEKOzid preko. Površina na koju se nanosi mora biti suva.
  4. DEZEN DO DEZENA.Nalepite traku na zid, nanesite jednu boju, pa zatim traku skinite. Kada se materijal osuši, nanesite drugu boju do osušene ivice ili odmah nanesite jednu i drugu boju do trake, pa traku skinite. Tada se dezeni odvajaju za debljinu trake. Poželjno je da zid bude beo da bi se dobio optimalniji efekat.
  5. ŠLJOKICE – Da biste ulepšali i dali površini sjaj, u DEKOzid smesu pre nanošenja dodajte šljokice. Količinu odredite po ukusu.

KAKO DA URAVNAM POVRŠINU?. Dok je masa još vlažna, obavezno proverite da li ima neravnina ili useka od valjka. Pri dnevnom svetlu lako ćete ih videti, a ako je noć ili veštačko svetlo lampom sa strane osvetlite zid i prskalicom sa toplom vodom i navlaženim valjkom ispravite neravnine ako ih ima.
FLEKE Ukoliko posle sušenja vidite na nekim mestima da je izbila fleka, naprskati isflekano, skinuti materijal, naneti nerazređenu podlogu i dva sloja prajmera. Sutradan, kada se podloga osuši, naprskati ivice 2 puta i naneti novu masu da se ivice spoje. Primeniti veći pritisak valjka na samim ivicama da se masa ujednači.
KAKO NAJBRŽE DA SKINEM SA ZIDA NANESENU MASU? Jednostavno i najefikasnije je da napravite sopstvenu prskalicu. Uzmite plastičnu flašu od 2 litra, izbušite čep šilom ili lemilicom, napunite je toplom vodom i naprskajte smesu od plafona naniže. Na pod stavite najlon ili krpe. Kada masa upije vodu,skinite je lenjirom, špahtlom ili rukom. Smesu možete ponovo koristiti ili je staviti u zamrzivač.
ŠTA DA URADIM SA DAVNO NANEŠENIM DEKOZIDOM? Možete ga skinuti, naneti novi sloj sloj DEKOzida direktno preko starog ili ga prekrečiti.
DA LI MOGU NANOSITI DEKOZID I ZIMI ? Kao što je navedeno u osnovnim osobinama, smesa je bez mirisa i ne prlja prostor prilikom nanošenja. Zimi je jedino bitno da prostorija bude topla i bez vlage. Proces sušenja zavisi od toplote i provetravanja prostorije.